2 kosttilskud til en rolig nat

Kosttilskud kan ofte hjælpe dig med at lindre dine søvnproblemer. I det nedenstående giver vi vores bud på 3 forskellige kosttilskud, der kan hjælpe dig med at slappe af, mindske den uro du givetvis føler eller hjælpe dig med at få mere energi i dagligdagen.


Fælles for alle 3 produkter er, at de er lavet på helt naturlige materialer, der findes i naturen. Alternativ medicin af denne slags er langt sundere for kroppen end fx hypnofarmaka, som Benzodiazepiner m.m., og har været brugt i bl.a. Østen i flere tusinde år.


1. Baldrian

Baldrianrod har længe været kendt som et naturmiddel, der har afslappende og beroligende egenskaber. Som navnet indikerer, så stammer Baldrianrod fra planten Baldrian, der er en ca. 70 - 120 cm. høj plante, der vokser vildt i både Danmark og mange andre lande. Herhjemme kan du bl.a. finde den på skovture, enge og marker. 


Det er værd at påpege, at Baldrianrodens effekt på lindring af uro i kroppen er veldokumenteret. De produkter, der kan købes i håndkøb herhjemme, er udelukkende baseret på naturlige ingredienser, og der er derfor ganske få (hvis ingen) bivirkninger forbundet med indtaget. Når det så er sagt, så skal du selvfølgelig være opmærksom på din dosering, da kun ganske små doser kan give en sløvende og træt fornemmelse. Større doser kan gøre dig tungere. Du bør naturligvis ikke køre bil i en sådan tilstand.


Du kan læse nærmere om Baldrianrod - Naturmedicin mod søvnløshed her.


2. Rosenrod

Rosenrod har været kendt for at kunde mindske uro i århundreder. Det er en plante, der stammer fra de bjergrige områder i Asien (fx Himalaya), hvor den er blevet brugt af både munke og godtfolk i henved tusinde år. 


Østens filosofi er så småt begyndt at vinde indpas herhjemme, hvor alternative naturlægemidler, som fx Rosenrod, er begyndt at vinde indpas. Dette med god grund! Rosenrod indeholder nemlig flere adaptogener, der kan hjælpe mod alt lige fra træthed, nedsat sexlyst, depressioner og generel uoplagthed.


De sundhedsfremmende fordele ved Rosenrod er mange. Planten kan bl.a. dulme dine nerver og sørge for, at roen sænker sig over kroppen, uden at du nødvendigvis får en sløv følelse i hovedet. Er du typen, der bliver nervøs inden et vigtigt møde, en jobsamtale eller lignende, så kan du med fordel anvende Rosenrod til at tage toppen af din nervøsitet.


Læs mere om Rosenrod mod uro og stresspåvirkninger her.